Verkligheten slår det mesta.
Att fotografera ”när folk är igång med nåt”, som en nöjd uppdragsgivare sa, är det bästa jag vet. Kontakta mig och berätta om vad du gör, så kan vi prata om hur det kan fångas på bild. Så här tänker jag om bilder av människor och händelser:
Idag kan du skriva några rader på datorn om vad du vill att en bild ska innehålla, och efter några knapptryck få nästan precis det du vill ha. Eller så kan du ladda ner färdiga bilder med glada modeller som låtsas jobba tillsammans. Snabbt, enkelt och billigt men också generiskt och ganska ointressant.
Men samtidigt som overkligheten tar över mer och mer blir verkligheten allt mer värdefull.
En titt in i verkstaden – ”bakombilder” från en arbetsprocess – ger en äkta och bra berättelse om vilket slit och engagemang som ligger bakom ett hus klart för inflytt, en porslinsfigurin, en låt på Spotify, en film på bio, ett konstverk på en utställning, en teaterföreställning eller en nybakad fralla på hyllan i ett bageri.
Jag vet att bilderna finns där. För jag brukar kunna hitta dem.
Om du tycker det här låter intressant, så hör gärna av dig
Och om du vill se några av mina egna fotoprojekt så hittar du dem här
Mvh / Hans

Sagt om Hans Malm:
”Han använder inget extra ljus, eller rekvisita, och flyttar inte runt saker eller människor. Han hittar sina bilder ändå”.
”Man får alltid ett ovanligt stort brutto bilder från Hans. Och det gör mitt jobb som bildanvändare lättare och roligare”.
”Han är snabb och okomplicerad, och stör oss aldrig i det vi håller på med”.
”Hans Malms bilder förhöjer verkligheten, utan att de känns konstlade”.
”Vi ger honom en tid och en plats och fria händer, sedan får vi bilder vi inte trodde fanns där”.

PS Några av bilderna i den här portfolion är faktiskt arrangerade, men i stunden och på ett dokumentärt sätt. Jag kan berätta vilka, och hur vi gjorde, när vi pratas vid nästa gång.
Upp